Doe nou eerst eens dit: Water drinken, en meer.

In Hendaye, aan de golf van Biskaje, nam ik zeewater mee op mijn wandeling over de GR10 naar Banyuls. Water naar de zee dragen 😉

 

Dit is de tweede in deze serie, de eerste ging over het gebruik van fluor in tandenpasta. Deze blog gaat over het drinken van water. Vaak als ik in mijn praktijk vraag of mensen water drinken, zeggen zij: Ja, hoor ik drink genoeg water. Dan bedoelen ze te zeggen dat ze veel vloeistof drinken.

Ik heb het echter niet over vloeistoffen, om maar over water. De WHO zegt dat iemand van 70 kg lichaamsgewicht minstens 1,5 liter water per dag zou moeten drinken. En als je een biertje pakt, een kop koffie en ook een kop groende thee, doe daar dan een glaasje water bij. In chique restaurants krijg je bij een kopje koffie vaak nog een glaasje water.

Water is raar spul.

Water is raar spul. Niet alleen omdat het in de vaste fase boven komt drijven, terwijl alle andere vloeistoffen juist zinken als ze “bevriezen”. Het heeft ook eigenschappen die we wetenschappelijk niet kunnen verklaren. En dat is best raar voor de meest voorkomende vloeistof op aarde. Maar niet alleen dat, je bestaat voor minstens 70% uit water. Ik wil je even meenemen door wat informatie over water. Dit wil ik doen om aan te tonen dat er meer is tussen hemel en aarde, voordat ik je met de echte rare dingen lastig ga vallen.

Het hieronder staande filmpje laat een zogenaamde water explosie zien. Het is een uiterst zeldzaam filmpje, en ook al een paar jaar oud. Als ik niet op dit filmpje gewezen was geworden door de directeur van Wetsus, had ik er met meer scepsis naar gekeken.

Wetsus is een van de Nederlandse technologisch top ondernemingen. Ze doen onderzoek aan water, en ze doen ook onderzoek aan de rare eigenschappen die ik later zal noemen. Dit filmpje werd getoond bij een presentatie van Prof. dr. ir. Cees Buisman en ir. Cees Kamp op het artsen congres van de ABB (Artsenvereniging voor  Biofysische geneeskunde en Bioinformatie therapie, tegenwoordig AVIG). De heer Buisman vertelde erbij dat er twee keer meer energie uit kwam dan dat er via elektriciteit ingestopt was.

Dit is best bijzonder. Want het betekent dat er in dat water op een of andere nog niet bekende manier energie opgeslagen is. Maar onthoud even, er is een bepaalde energie in water aanwezig die we niet goed begrijpen.

Over het tweede filmpje is meer te vertellen. Hiervan vond ik een redelijk recente presentatie, ook weer met iemand van Wetsus. En ook hier zien we een fenomeen dat niet wetenschappelijk verklaarbaar is.

Het laatste filmpje gaat over EZ water. Het is ook een wetenschappelijke presentatie. Water verandert onder invloed van een polair grensvlak. Dit kan een verklaring zijn voor het fenomeen dat in bloed de rode bloedcellen door haarvaten geloodst kunnen worden, die op zichzelf een kleinere diameter hebben dan de grootte van die cellen.

Welke rare eigenschappen heeft water dan nog meer?

Nu je gezien hebt dat water een aantal vreemde eigenschappen heeft, die niet wetenschappelijk verklaarbaar zijn, kunnen we wat dieper in “the rabbithole”. En dan wil ik beginnen met twee persoonlijke ervaringen. Even vooraf en voor het geval je me nog niet kent, ik ben van huis uit zowel chemisch ingenieur als textiel ingenieur. En ik geef toe, ik schuw zweverige dingen niet.

Eerste persoonlijke ervaring.

De eerste ervaring was in een workshop die gebaseerd was op het “Intentie Experiment” van Lynn McTaggert. We waren met ik denk 40 personen. Daar werd een willekeurig groep uitgehaald en die gingen naar een separate ruimte. Ons werd toen uitgelegd dat we water zouden gaan voelen. We moesten opschrijven wat onze eerste indruk was.

De andere groep kreeg in een andere ruimte de opdracht een intentie in een jampot met water te brengen, door die in de hand te nemen en er heel hard aan te denken. De potten waren genummerd en werden zonder de “instralers” naar ons toe gebracht. Wetenschappelijk is hier een hoop op aan te merken, ik weet het. Maar het gaat nu even niet over wetenschap maar over persoonlijke ervaring.

De correlatie was opvallend. Iedere keer had een meerderheid de intentie goed. Maar één geval was voor mij verbijsterend. Een vrouw had een heel specifieke bloem in de pot ingestraald. Ik noem maar even een blauwe hyacint (geen idee of die bestaan, maar ik ben de exacte bloem kwijt). Iedereen in de zaal had “bloem” aan dat nummer gekoppeld. En één vrouw had een blauwe hyacint op haar lijst. Als dat nu een rode roos geweest was, had me dat niet verbaasd. Maar eveneens had niemand “rode roos” bij dat nummer.

In ieder geval kreeg ik daaruit de INDRUK dat het mogelijk moet zijn via water te communiceren. Het is geen wetenschap, maar onthoud dit gewoon even als een soort gadget. Ik kom er later op terug.

Tweede persoonlijke ervaring.

Mijn vrouw en ik waren een beetje aan het experimenteren met water. Onze jongste zoon gaf heel duidelijk aan wat hij wel en wat hij niet lekker vindt. Onze oudste zoon drinkt uit zichzelf al graag water. Dus we wilden ons water zo maken dat onze jongste zoon het ook lekker vond. Uiteindelijk kwamen  we uit op drie soorten water. En die hebben we in glazen schenkkannen op tafel gezet. Al snel bleek dat de kan met water, met daarin bergkristal, Amethist en Rozenkwarts iedere keer leeg was. Op onze vraag aan de kinderen waarom ze dat water dronken, kwam als antwoord dat dit het lekkerste water was en het meest dorstlessend.

We willen graag dat onze kinderen water drinken en waarom zou je het dan niet lekker maken? In mijn praktijk heb ik nu ook dit water staan. En mensen die daar gevoelig voor zijn, proeven dat ook en willen weten hoe we dat maken.

Gewerveld water.

Stromend en wervelend water. Hierdoor wordt het verbazingwekkend snel schoon en drinkbaar. Wel even opletten of er boven geen vee loopt 😉

Als je naar methoden gaat zoeken om water de “behandelen” of te “energetiseren”, kun je daaraan veel geld uitgeven. Het kan echter ook heel simpel. Er zijn simpele goede filters te koop om water te filtreren. Iedereen die met het maken van drinkwater bezig is, zoals het uit de kraan komt, zal zeggen dat dit onzin is. Maar doe het en zet beide glazen naast elkaar op een stuk wit papier en oordeel zelf. Chemisch gezien voldoet ons water aan de normen. Maar de eerdere voorbeelden uit de filmpjes, laten in ieder geval zien dat water nog eigenschappen heeft die de wetenschap moeilijk, of niet kan verklaren.

Mensen die bij de waterzuivering over de kwaliteit van het water gaan, hebben vaak een vergelijkbare opleiding met die van mij. In die opleiding proberen ze te onderwijzen dat de wereld uit moleculen bestaat. Je kunt de wereld opvatten als materie. Maar zelfs dan leer je al fenomenen die niet volgens die materiële wetenschap te verklaren zijn. (de NP overgang in halfgeleiders, of Röntgen straling die vrij komt als een elektron van schil verandert, bijvoorbeeld). Sterker nog, fenomenen die niet eens aan de regels voldoen. En de filosoof Popper heeft ons geleerd dat één anomalie, een fenomeen dat niet aan de regel voldoet, genoeg is om te weten dat die theorie niet volledig is. Is ze daarmee dan ook meteen waardeloos? Nee, ze is alleen in bepaalde gevallen incompleet. En sommige mensen worden door anomalies aangetrokken en andere mensen niet.

Dus filter het water, maar hou het simpel en goedkoop. En dan wervel je het water. En dat blijkt niet eens een sinecure. Water dat rechtsom gewerveld wordt, heeft voor menen die daar gevoelig voor zijn, het tegenovergestelde effect van water dat linksom gewerveld wordt. Er zijn hele goedkope manieren om dat te doen, denk aan het cognacglas. Het kan dus goed zo zijn dat niet heel het gezin dezelfde werveling even prettig ervaart. Praat daar samen over. Daarmee ontwikkel je tevens je smaak en je woordenschat om over smaak te praten. Doe er dan wat edelsteentjes in en kijk gewoon, zoals in ons experiment met de drie kannen, welk water het meest gebruikt wordt.

En nu wordt ik echt zweverig.

Laat ik nu maar eens echt zweverig worden 😉 Want als het mogelijk is via water met andere mensen te communiceren, door er een bepaalde intentie in te plaatsen. Misschien is het dan ook wel mogelijk om met onszelf te communiceren door middel van water? En hoe doe je dat? Eigenlijk heel simpel. Je neemt het glas in beide handen (let op: kristal is iets anders dan glas. Glas is een heel viskeuze vloeistof en kristal is een vaste stof. Ik geef een voorkeur aan kristal.). En je plaats een affirmatie door je handen in het water. Affirmaties moeten aan bepaald regels voldoen, die vind je op het internet.

“Ja, maar nu ga je toch een brug te ver, Paul.” Vind je? Dat zou ik ook vinden, als ik er geld voor vroeg. Maar dit kost niks 😉 En als je ziek bent, waarom zou je dan niet alles proberen om jezelf te helpen. Of aan anderen vragen jou te helpen. Als je laag in je energie zit, kun je gerust een overenthousiast en hoogenergetisch persoon vragen om jouw water te energetiseren. Dat heeft nog een bijkomend effect, want geholpen worden als je ziek bent is vaak al een goede opkikker. En voor diegene die je helpt, levert het een beetje extra serotonine op, en daar is wel wetenschap voor…..

IJs ligt op water. We zijn daar zo aan gewend, dat we niet zien dat dit een uitzondering is in de natuur.

 

Dit bericht is geplaatst in Doe nou eerst eens dit, genezen, Gezondheid met de tags , , . Bookmark de permalink.