Populaire alternatieve geneesmiddelen.

Er is in alternatieve media veel te doen over een aantal middelen die gepresenteerd orden als de oplossing voor allerlei ziektes. Met name wietolie, backing soda en vitamine C zouden overal goed voor zijn en met name kanker bestrijden.

Ik wil waarschuwen voor een over simplificatie. Want deze middelen worden nu veelal aangeprezen onder het mom: Heb je kanker, gebruik dan…..

Er zijn twee redenen waarom ik niet gelukkig ben met deze werkwijze.

– 1) Er is geen panacee, geen middel dat overal voor werkt.

– 2) Het is een gedachte uit de medicijnen wereld. Ben je ziek, neem dit of dat zodat je gewoon door kunt gaan met wat je aan het doen bent.

Ad 1) Er is op dit moment een hele mooie beweging op gang aan het komen. Een beweging in de richting van personalized medicine. Gepersonaliseerd genezen. Ook in de reguliere medische wereld is bekend dat niet ieder middel altijd werkt. Dat sommige middelen beter ’s ochtends ingenomen kunnen worden en andere weer beter ’s avonds (en dan heb ik het niet over slaapmiddelen 😉 ). Het is ook bekend dat het ene medicijn prima werkt bij Pietje en tegenovergesteld bij Jantje. Het is dus zaak voor de behandelaar om een behandeling, of beter wellicht een combinatie van behandelingen te zoeken die precies bij jou past.

Ad 2) Misschien nog belangrijker dan het gebruikte middel is een stuk bewustwording. De psychische en mentale kant van het probleem. Zoals iedereen kan zien zijn er heden ten dage meer mensen met klachten dan vroeger. (Ik ben het eens met de gedachte dat het vroeger ook meer bikkels waren die door bleven lopen met een klacht, maar de €100.000.000.000 die wij jaarlijks aan zorg besteden geeft aan dat er meer dan dat alleen speelt.) Veel van die klachten zijn stress gerelateerd of staan in verband met onze huidige welvaart. We noemen ze ook zo: welvaartsziekten. Om dan alleen te vertrouwen op iets wat je van buiten kunt halen en door te gaan met de dagelijkse gang van zaken, is een misvatting.

Ik heb veel workshops gevolgd van de schrijver van het boek: Changing the habit of being yourzelf. Joe Dispenza is iemand die niet alleen heel goed uit kan leggen hoe je lifestyle in verband kan staan met ziekte, hij is ook een lopend voorbeeld hoe jezelf te genezen. Daar heb je dan wel de juiste informatie bij nodig. Informatie die door vakmensen vaak veel eenvoudiger te vinden is dan door jezelf. Mede omdat het vaak over onbewuste overtuigingen gaat. En die zijn nu eenmaal onbewust.

Zijn mensen daarom verantwoordelijk voor hun eigen ziekte?

Neen! Dat is niet het geval. Maar ze zijn wel verantwoordelijk voor hun eigen genezing. Daarvoor is het belangrijk dat ze de juiste informatie krijgen. Overigens komt het woord “informatie” van de stam “in formare” dat in vorm brengen betekend. Oude informatie kan dan ziekte zijn en nieuwe informatie, nieuwe vorm, moet dan genezing geven.

De heldencultuur.

Wij worden groot met televisie. En op die televisie kunnen wij de hele dag zien hoe er (super)helden aan te pas komen als er iets fout gaat. Er komen buitenaardsen en dan komen de superhelden ons redden van dat ongemak. We hebben een probleem met huisvesting en dat moeten diverse overheden dan maar oplossen. En als we problemen hebben met onze gezondheid dan moeten de Dr. House’s van deze wereld snel een team formeren dat ons middels buitengewoon complexe en vaak dure methodieken weer op de been helpt. Als ik dit tegen mijn grootmoeder verteld zou hebben, was ze krom geslagen van het lachen. Zij had nog nooit een dokter gezien. Ging er ook niet naar toe. Vertrouwde het niet. Ze kende wel iemand in de straat die van kruiden wist, of handoplegging. Daar had ze vertrouwen in en daar ging ze naar toe. Hou dit eens in het achterhoofd als je de onderstaande film bekijkt.

Zit er dan geen waarheid in die middelen?

Jazeker wel. Alle drie zijn het hele waardevolle middelen. Maar ze zijn niet voor iedereen en altijd goed.

-Cannabis was, voor het verboden werd, een waardevolle bron voor veel medicijnen. Sterker nog de naam marihuana is geïntroduceerd zodat medici niet zouden weten wat er precies verboden werd. En er is heel veel hoopgevend onderzoek op het gebied van cannabis. Ook bij kanker. Dus het is zeker een middel om te volgen. En zeker een middel dat gebruikt kan worden op “opgegeven patiënten”. Maar doe dan wel onder deskundige begeleiding. Bij mensen die de juiste informatie hebben.

Er is eind september 2015 een congres geweest in Los Angeles dat de resultaten besprak van het gebruik van hallucinogenen bij de genezing van enkele heel moeilijk behandelbare klachten. Een revival van de oude werkwijze van sjamanen. Hallucinogenen kunnen een immense impact hebben op wereldbeschouwelijke zaken. Met hele hoopgevende resultaten. Altijd in combinatie met gesprekken, psychotherapie en andere behandel methoden. Mind and matter healing.

-Backing soda oftewel natrium bicarbonaat is een stof die via infuus gebruikt wordt door Dr. Simoncini. Zeker zijn initiële resultaten waren overdonderend. Dat vond ook de medicijnen industrie. Bicarbonaat is een stof die minder kost dan €2 per kilo. En een chemokuur kan met gemak €20.000 kosten. Dus die industrie beschermde haar financiële belangen. Helaas op de bekende onwetenschappelijke manier. Dus een hoop misinformatie, rechtszaken en belachelijk makerij. Simoncini behaalt echter nog steeds goede resultaten bij een aantal soorten kanker. Maar het is wel een middel van buiten af, dus aanvullende behandeling op de psyche of mentaal is gewenst.

-Vitamine C. Het is nooit handig om zo maar één vitamine te gaan slikken. En al zeker niet in grote hoeveelheden. En onder vakbekwaam toezicht is het zeker een element in de behandeling van diverse kankers. Maar het voldoet ook prima bij een verkoudheid, of griep. Een veel belangrijkere werking wordt in de film hieronder toegelicht. Het blijft voor mij een raadsel waarom mensen als één van de weinige diersoorten geen vitamine C zelf maken. Het is een romantische gedachte dat we afhankelijk zijn van vooral fruit en groenten om het binnen te krijgen.

Dan nu de film een Tedx praatje van Lissa Rankin M.D. (Medical Doctor). Zij gaat in op de psychische en mentale effecten op het genezingsproces met verrassende resultaten. (Geplaatst na contact met TEDx.)

Dit bericht is geplaatst in genezen, Gezondheid, Ontspannen met de tags , , . Bookmark de permalink.